Aruba one happy island

Aruba is een van de populairste bestemmingen in het Caribische gebied.

Met de mooiste witte lange zandstranden en leuke en gezellige restaurants en bars. Met bijna altijd mooi weer is het het perfecte eiland voor een super vakantie. De mensen van het eiland zijn altijd in voor een praatje en leven op een manier waar wij nog wel eens jaloers op kunnen zijn. Zoals ze op Aruba zeggen poco poco (rustig rustig).

 

Wat kun je doen op Aruba?

 

Het is raadzaam als je niet in een hotel verblijft om een auto te huren als je het eiland echt wilt beleven en alles wilt zien.

 

Huur voor een dag of twee een jeep en rij de noordkust af. Begin bij Babybeach en rij zo langs de noordkant naar de vuurtoren waar een spectaculair uitzicht is over het eiland. Onderweg van Babybeach naar de vuurtoren maak je een stop bij de grotten waar je nog oude tekeningen van de indianen op de muur tegenkomt. In Arikok National Park lopen ezels en leguanen over de weg. Onderweg zie je gigantische cactussen. Een must is de natural pool. Het is een hele onderneming om er met de jeep te komen en je moet stalen zenuwen hebben maar het is de moeite waard.

Als je verder rijdt kom je bij de natural bridge die helaas in 2005 is ingestort, maar waar je nog mooi uitzicht heb over de ruwe zee en de 'Baby bridge'.

 

Eten

 

Op Aruba kom je culinair zeker aan je trekken met het grote aanbod van diverse restaurants.

Hou je van grote steaks, heerlijke vis of lamsvlees dan moet je echt naar Chalet Suisse gaan. Aan de weg langs Eagle Beach staat een groot Zwitsers huis, het is er altijd druk dus je moet echt reserveren, maar het eten en de bediening zijn uitmuntend! Benny de gastheer vindt het altijd gezellig als er Nederlanders komen eten.

En dan is er voor de vleesliefhebber Texas the Brazil, een belevenis op zich en echt een leuke avond uit met lekker eten.

Dan heb je natuurlijk ook de Nederlands cafe's zoals de Plaza in de stad waar er elke avond live muziek is.

Of Salt & Pepper en Tango, beide zitten op het Arawakgarden. Ook daar is elke avond live muziek en kun je voor een leuke prijs heerlijk eten. Zo zijn er nog veel meer restaurants op Aruba maar dit zijn een paar van onze favorieten.

 

 

Winkels

 

In Noord, nog geen 5 minuten van onze woning, vindt u Paseo Herencia.

Een prachtig shopping mall bij the high rise hotels met winkels van bekende merken als Hunkemoller, Diesel en Guess. Er zit ook een snackbar waar je een heerlijk Belgische patatje kunt kopen. Boven in de shoppingmall zit een hele mooi bioscoop waar de laatste nieuwe films gedraaid worden.

 

Stranden

 

Babybeach is een heerlijk strand voor als je met kleine kinderen bent. Je kunt er ook leuk snorkelen. Het ligt bij San Nicolaas.

Laguna beach is een plek waar je super mooi kunt snorkelen en duiken.

Voor Palm eiland moet je betalen, maar is voor een keer zeker de moeite waard. Je kunt er mooi snorkelen en alles is all inclusief, dus eten en drinken de hele dag. Zeker een aanrader.

Eagel beach is een prachtig wit zandstrand, kilometers lang met een mooie blauwe zee.

En zo zijn er nog meer mooie stranden op Aruba die het ontdekken waard zijn.